Skip to content

SOKOBANJA, SOKO BANJA

Google+
Sokobanja
Izgoreo gaseći vatrenu stihiju Ĺ tampaj

Na mestu zvanom “Srednje brdo” na samoj periferiji Sokobanje izgoreo je Miletić Tihoslav(76), koji je pokušavao da ugasi vatru koju je nepažnjom izazvao, ali ga je vatra nadjačala.

Rtanj u plamenu

Požar na Rtnju koji je goreo dva dana u podnožju Rtnja na sokobanjskoj strani, zahvatio je površinu od oko 400 hektara šume, oteo se kontroli, i stanovništvo je pozvano da pomogne u gašenju. Tamo je poslata pomoć iz Beograda, ali je problem teško pristupačan teren. Vatra je krenula prema nepristupačnom delu planine i selu Rujištu.

Vetar ne dozvoljava lokalizaciju požara, a u vatrogasnoj jedinici Boljevac kažu da im je na gašenju požara potreban daleko veći broj ljudi kao i avioni, jer u ovom delu planine ne mogu da se koriste cisterne. Vatrom su osim stanovnika Rujišta, koji se spremaju za evakuaciju, ugrožene i brojne vrste divljačima.

Ovim putem apelujemo na sve ljude dobre volje da izađu i pomognu gašenju požara, a kako nam je rečeno velika korist bi bila i od traktora, jer je u pitanju veoma nepristupačan teren.

Prema poslednjim informacijama sa Rtnja, požar se stišava. Nema opasnosti da vatra zahvati selo Nikolinac, a sa severne strane, prema selu Šarbanovac, gorelo je nisko rastinje i žbunje. Četinari nisu zahvaćeni.

Ministar Milosavljević je preneo apel Vlade Srbije upućen lokalnom stanovništvu da se uključi u gašenje požara na svojim teritorijama, kao i da ne pale vatru na otvorenom prostoru i izletištima.

On je naveo, kako je rekao, "šokantni podatak" da je u 90 odsto slučajeva uzrok požara u proteklih nedelju dana bio ljudski nemar.

Komentari (1)Add Comment
...
napisao ilicnm , 27, July, 2007
Zaista treba da se bude pazljiv kod paljenja vatre,evo,ljudski nemar odnosi prve zrtve :cry:
Prijavite neodgovarajući komentar
glasaj protiv
glasaj za
Glasova: +0

Napišite komentar
smanji | povećaj

busy
 
< Prethodno   Sledece >